2013-01-23

Surfers Paradise och Big Day Out

Den 15 januari bestämde vi oss för att det var alldeles för mycket bra i Surfers för att inte ta sig dit och festa en natt. Dan the man- våran amerikanska vän som vi träffade första gången vi var i Surfers, Fredd Rönnemo- dalapojken vi stalkar mest hela tiden känns det som och sist men inte minst SVENSKT GODIS. Vi förstår inte hur vi kunde missa en affär med bara svenska saker när vi ändå var där i mer än två veckor.. Typiskt oss. Köpte Marabou, djungelvrål och geisha. Svindyrt men oj vad värt.

Vi startade kvällen med lite öl på vårat hostel och drog sedan över till fredds som var mer som ett hotell. Kändes nästan som att vara hemma när det var en massa svenskar där. Och inte bara det, hela sex stycken dalapojkar eller ja sju med fredd då. Kändes som att vara tillbaka hemma. Amelia träffade dessutom på en kompis kompis från Västerås. Världen är alldeles för liten ibland. Det blev sedan utgång, Beergarden, Sincity och våran favvo Vanity. En rikigt roligkväll! 

Vi har även besökt BIG DAY OUT. Ca 50.000 personer på ett och samma ställe, solsolsol. Jäklar vad varmt det var där ett tag och vi hade såklart glömt solskydd... Men ni kan vara lugna föräldrar, som tur var stod det lifeguards lite här och var och delade ut gratis. Träffade på två trevliga killar som skulle komma till Sverige och frågade om vi ville visa dom runt lite sen när dom kommer. Absolut sa vi. Alltid kul med nya vänner. Tror dock inte dom alls vill att vi ska träffas något mer eftersom Amelia berömde hans fina manbag. Varpå killen ställer sig upp förklarar att det absolut inte är en manbag och sedan säger åt kompisen att det är dags att gå. Oooopps.. Känsligt ämne där tydligen.. Haha! (P.s det var en manbag. vad han själv än tror)

Festivalen höll på från 11-11. The Avalange, Vampire Weekend, B.O.B, The Killers och sist men inte minst Red hot Chili Peppers. Efter att ha gått en hel dag och bara väntat på RHCP så kan ni tro att vi blev besvikna. De första 40 minuterna av konserten kunde man inte ens höra Anthonys sång, allt lät som att det var glappt och publiken skrek mellan låtarna "TURN IT UP" folk började gå, vi började frenetiskt flytta oss runt i publikhavet om det kanske var så att ljudet var bättre på andra ställen. Inget hjälpte.. I detta stadie var jag så himla arg och besviken på ljudteknikerna att jag var så nära att gråta. Om det hade stått en ljudkille bredvid mig hade han nog fått hört både det ena och det andra. Om man har betalt så mycket pengar för endast en festivaldag då ska allt funka till hundra. Folk som stod bakom oss sa att det hade varit lika förra året. Nej jag tror BDO har något att lära från Peace and Love. Som tur var så ordnade ljudet upp sig och vi kunde njuta av musiken. 

När dom hade spelat klart var det dags att ta sig tillbaka till Brisbane. En halvtimme hade vi på oss att ta oss från området till tågstationen som inte låg på gångavstånd. Såklart yrade vi runt som hönor och insåg att det enda rätta var att ta bussen till Surfers för att festa hela natten och sedan ta första bästa tåg därifrån. Sagt och gjort. Två skitiga svenskor satte sig på skyttelbussen till Surfers och intog några öl (läs tillbringare) på Beergarden. Gick sedan på Vanity och eftersom Dan jobbar där blev det gratis. Och som man säger, gratis är gott. Dansade som galningar och avslutade natten med Mcdonalds och morgontåget tillbaka till Brisbane. Tio minuters promenad hem och sedan sova som stockar. En rolig, lite galen dag.  Något dom var ännu galnare var antalet tjejer på festivalen som visade tuttarna i storbildstvn under konserterna. Herregud. Tjej efter tjej efter tjej efter tjej osv osvosv. Jag tror ni fattar. Det händer bara i Australien.
/Lisa

3 kommentarer:

 1. Ni verkar ha det bra. Lycka till med jobbsökandet nu.
  Puss och Kram
  Mamma Kerstin

  SvaraRadera
 2. Lite annat än Peace&Love....men vad sjutton är manbag?
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 3. Mera bloggisar. jättekul att läsa. Låter som ett härligt liv och mycket annorlunda än i Svedala. Hälsningar från oss i Gävle / Farbrorn

  SvaraRadera