2011-11-30

bilder från senaste tiden



















(från i måndags)

hej på er! Vaknade precis men är såklart fortfarande lika trött. Jag vet inte vad det är med engelberg men jag kan sova huuur länge som helst. Och när jag är hemma är jag glad om jag sover tills 10. Amelia däremot har kommit in i någon "jag är pigg på morgonen vana" Något som annars inte riktigt är hennes stil. Hon står och diskar nu, min lilla hemmafru. haha det rimmade.. Jag skulle vilja ta ett kort på henne så ni får se hur hon ser ut för det är något extra. Undrar om hon blir arg om jag gör det, ja antagligen.. Hon har ialla fall några gamla korta svarta shorts som jag tror hennes pappa har haft förut om jag inte har fel, vita knästrumpor (en har glidit ner), en grå tjocktröja och en bulle på huvudet med håret som sitter nere vid örat. haha. skrattar för mig själv här!

helgen då? Som vanligt. Öl både fredag och lördag. I fredags kom Anna, Sean och Dan över och spelade lite ölspel. Sen drog vi på ski logde vart det bara var massssssssa svenskar!! Fick lite panik över stockholmsnissarna i paljettklänningar och kostymer. Träffade även på Stina och Martin som vi skulle ha bott med här om vi inte skulle åka hem. Mycket trevliga människor! =)

I lördags kom Martin (det är två olika martin i detta inlägg) med öl och den sliskigaste gröna vodkan jag någonsin smakat. Han sa " tjejer måste dricka vodka och killar öl". Vi lyssnade såklart inte och hämtade våran egen öl. haha Alltså ni ska se färgen på den gröna vodkan. Grönare än grönast! Sen drog vi vidare såklart, eden och sen Spindle.

2011-11-25

See ya soon

Pack your bags.. Det är precis vad vi ska göra snart. Vi kommer hem. Tyvärr. Både jag och Amelia har bara lyckats få extrajobb och man måste inse att det inte funkar. Var tillbaka till hotellet jag snackat med och han sa att han inte kunde anställa en till person just nu eftersom det är sjukt dåligt med snö här (liftarna öppnar på söndag och det finns bara lite lite snö på toppen) och eftersom det inte finns någon snö så har nästan ingen bokat boende för vintern. Vi åkte på en skitsäsong alltså. Haha typiskt våran tur. Jaja, vi får åka hem och planera nya äventyr istället :) Även om vi inte blir kvar så skulle jag aldrig byta bort dom här veckorna vi har varit här. Det har varit en bra erfarenhet och vi har fått många nya kontakter/vänner. Så när vi nästan gång kommer hit och ska jobba, för det vill vi. Vet vi hur vi ska göra och vem vi ska prata med. Nu vet ni ialla fall hur det ligger till och vi ses i Sverige snart!

hade bra!

2011-11-23

whappaaa

Fan alltså vad den där Lisa är aktiv med att skriva. Hon har gjort de senaste fem inläggen och jag har inte uppdaterat på en vecka, sega tjejen borde jag nog börja kallas. Idag har vi i alla fall varit ute och gått i cirka 1,5 h och lagat hel kyckling (!!!). Inte för att det var så svårt som vi trodde men i alla fall... Från ett ämne till ett annat så sökte jag ett jobb imorse som Chalet Girl i Verbier. Blev uppringd nu i eftermiddags och det verkade i princip som att jag har jobbet om jag vill. Svårt val eftersom vi verkligen vill vara kvar i Engelberg. Dock så är det ju bättre att bli kvar i Schweiz än att få lov att åka hem helt, det finns ju varken boende eller jobb där vi är för tillfället så vi får se hur det blir... Ikväll ska vi till Eden Bar och kolla på Art of Flight, blir säkert astrevligt och dessutom är det Happy Hour. Det gillas!

/Melker

2011-11-22

BOENDE NU TACK

Ingen som har en lägenhet/hus åt oss här i Engelberg eller? SNÄLLA.. Det finns ju ingenting man kan hyra för hela säsongen. Går crazy här!


Så här kan vi bo:



Fast såhär bor vi ju helst:

Om vi skulle ha en annons skulle den se ut såhär:

Vi är två bakisdjur på 19 respektive 20 år som söker boende samt roomies. Vi är inte helt rumsrena, dricker mest öl, kollar på jersey shore och bygger på diskhögen. Pengar har vi ont om så hyran betalas helst när vi kan. Vi har tre gigantiska husdjur det vill säga våra två resväskor och våran fina röda sackosäck. (och trädgårdstomten som följer oss ska vi inte ens tala om) Vi kan laga mat, tex pasta, pasta och åter pasta. Tvätta kan vi göra, ja i alla fall med Y3 i badkaret. Om ni tycker att det låter som något att hurra för kontakta Melker R. eller Lisafisa direkt. 


jag hoppas att ni förstod att det här var ett skämt.. (eller jaa)

2011-11-21

Reklamer till er mina vänner

Kolla på alla Jersey shore är våran sysselsättning just nu. Och 16 and pregnant så klart. Det ända som går på Mtv. Och jag blir bara så irriterad hur människor kan vara så puckade.. små barn som skaffar barn med idioter till killar. Och som förstör sina liv. Jaja, jag ska inte gå in på det just nu. Blir alldeles för långt inlägg iså fall. haha..


Vi ville visa er våra favorit reklam här i schweiz

Den är fin, rolig och smart. Och låter är alldeles för bra!

Coop romantic commercial

eller den här som också är en favvo. Oh yeah. jag önskar att reklamerna i sverige var såhär bra.

OH YEAH

Hittade också kinder reklamen så slänger upp den också! sööööööt

Yummi yummi

2011-11-19

Idag vill jag bara hem, hem till min säng, till mitt hus, till mitt land och till min familj. Till svensk mat, till min garderob, till saltlakrits. Till mina vänner, till svenska program, till svensk kyla, till min dator. Till mina filmer, till svenskt vatten, till mitt rum. Till Min familj mest. Jag saknar dom jätte mycket! Allt känns så meningslöst.. Jobb har vi inte än, boende är som att leta efter en nål i en höstack. Jag vill bara hem.

Denna negativitet och akuta hemlängtan kan ha att göra med att jag är bakis och endast sovit tre timmar inatt.
Det kan också ha att göra med att enda gångerna vi faktiskt gör något är på helgerna och då dricker vi. Jag vill ha en vardag som inte går ut på att sova, äta, gå på promenad och sedan bara vara i denna jävla lägenhet. Varje dag. Jag är så fed up med att bara göra ingenting som vi nu har gjort i fyra veckor tror jag det är.

Märkte ni hur jag gick från ledsen till arg . haha

2011-11-18

Hej folket! Idag är det fredag igen, alltså öl. Fast först måste vi gå jäääätte lång för att möta upp några som har en lägenhet som vi ska kolla på. Jag ringde igår och hon pratade nästan ingen engelska alls men det gjorde hennes man som kom tillbaka idag. Vi vet alltså inte om de ens hyr ut hela säsongen eller hur mycket det kostar. haha.. Håll tummarna för oss!! Kan verkligen behövas. Idag ska vi även äta TACOS. Jag längtar redan. Men eftersom vi ska möta dem vid 20 och det tar ca en halvtimme dit så tänkte vi vänta med maten till efter så jag får hålla mig ett bra tag till. Vi går fortfarande på "svensk tid" så vi blir alltid riktigt hungriga runt 02 (som efter krogen alltså haha) Fast här stänger dom ju runt 4-5 så vi har kommit på den smarta iden att äta middag riktigt sent så kan vi hålla oss. Annars så går vi hem alldeles för tidigt. Har dessutom fortfarande inte hört något mer om jobbet. Hoppas mest utav allt att jag får det! Måste få det..

Bild tagen förra fredagen på väg till krogen.

2011-11-17

Hello! Har nyss ätit sill och potatis och fasiken vad gott det var. Jag som endast brukar ta två sill bitar på jul åt nog mer än vad jag någonsin gjort. Och till lunch åt vi hemmagjorda pannbiffar och ris. Hörs det att vi varit och storhandlat och att vi faktiskt haft råd med kött?!

Imorse vaknade vi upp och bestämde oss för att gå till de hotell längst bort i byn och lämna CV.  Detta resulterade i en promenad på ca 3 timmar(!!) Eftersom vi aldrig varit åt det hållet förut så fick vi se mycket nytt. Vi har kommit på att vi borde promenera åt det hållet eftersom solen faktiskt ligger på där borta. Nice.

2011-11-15

Lisen er en ecklig flicka

Idag har vi som sagt varit inne i Luzern och sett lite av staden. Blev lite rädd för allt folk i början haha, man är van med att bara se ett par människor om dagen... Åkte i alla fall till Emmen center eftersom vi trodde att det skulle finnas bra affärer, var dock en stoooor besvikelse. Tog bussen vidare till IKEA och åt korv och köpte sill MMMM. Åkte till stan igen och sen gick vi runt i massa affärer inne i gamla stan, asmysigt. By the way så är Lisa en äcklig flicka, hon tog sitt godis och drog det mot bl.a bordet på McDonalds, tågfönstret och tågsätet och sen ÅT HON DET!!!! Jag som har panikskräck för public places och äckliga baciller.... Hörde hela tågresan hem "Såhär kan man göra (drar godisen mot bordet), såhär kan man göra (drar godisen mot fönstret), såhär kan man också göra!" (drar godisen mot sätet)... Sen sitter hon och slickar på den sakta bara för att retas, EJ schyssta puckar.

Neeee nu. Hejdå.

2011-11-14

Mondaymondaymonday

Har precis storstädat lite här hemma, eller ja, diskat och plockat undan. Förstår verkligen inte hur det kan bli så stökigt på bara 2 dagar. Jag och Lisa är väl riktiga slarvmajor antar jag... Appropå Lisa så var hon in på hotellet idag och han sa att han skulle ringa i veckan eller nästa vecka, låter bra! Om hon får jobbet så blir vi antagligen kvar vilket känns finfint, får bara hoppas på att jag får många extratimmar så jag klarar mig någorlunda bra på det.

Imorgon ska vi ta en tripp till Luzern för att se staden och handla lite mat eftersom det förhoppningsvis inte är lika dyrt som här i byn. Ska bli riktigt kul eftersom vi inte gör så mycket här om dagarna. Ska se till att ta lite bilder och lägga upp här sen också.

(Bilder från i lördags kommer upp här sen)

2011-11-13

Grattis farsgubbarna

Godmorgon alla glada. Igår kom Martin och Kevin över, spelade öl spel och bara tog det lugnt. Jag och amelia bestämde oss dock för att vi ville gå ut och ta en öl ialla fall så vi gick till spindlebar (den bar där amelia i fredags slog den där killen) så vi lämnade killarna här i lägenheten och gick ut. Vi var lite nervösa över hur vakten skulle reagera men han bara log åt oss. Amelia gick fram och skulle säga förlåt till vakten pga "problemet" hon orsakat, han svarade med "nästa gång slår du honom två gånger, okej?!" hahaha whaaaat! Bästa någonsin. Hon är lite av en rikskändis här nu. till och med bartendern tecknade med att slag mot sitt eget ansikte och Amelia nickade, han skrattar till och ger henne tummen upp.

Idag önskar vi att vi hade kunnat vara hemma med våra pappor eftersom det är farsdag. Men vi får istället ringa hem säga grattis och tänka på dem lite extra.

2011-11-12

Ångesten finns i alla länder

hej ånget. Vi kan inte sluta skratta! Jag vet inte hur jag ska beskriva gårdagen. Vi skulle bara ha stannat hemma.. Umgicks med en massa killar. En utav dom var en riktigt skitstövel, han höll på och sa att vi inte respekterade honom och att han var kungen av engelberg och "you don't know who you're talking to" bara massa skit alltså. Amelia och han hamnade i en redig diskussion, han tog tag i amelias huvud och drog det mot marken. Amelia blev förbannad och drog på han en rak höger (vilket han förtjänade). Enda grejen är... han är bartender på våran favorit bar. Vi är nog alltså inte välkomna. Dock har amelia skrivit till honom och bett om ursäkt.

Jag då.. Jo jag blev sparkad i bröstet. Gör fortfarande skitont. Har väl ett revben som är av eller nått. Skulle glida ut och kolla vart amelia var, två killar brevid mig börjar slåss och jag ska precis vända när en spark träffar mig i bröstet varpå jag spiller ut hela ölen över mig själv. Riktigt Mcknuttar var det också, tur jag inte blev arg som Amelia utan jag bara gick därifrån.

och dessutom ska man inte ha med sig telefon när man är ut, hejdå ändå ända vännerna vi har här i engelberg. Nu ska fortsätta tycka synd om oss själva. haha hejdå.


(Jag undrar vad våra föräldrar kommer ha för reaktion på detta inlägg)

2011-11-11

Freaky friday

 Snygg Lisa
 Såhär kan det se ut när man tvättar i badkaret....
 Och såhär kan det se ut när tvätten torkar...
 Och så här...
 God mat jag lagade i förrgår eller något
Utsikt från vår balkong igår morse

Skulle egentligen tagit en sovmorgon idag, men tror ni inte att det ringer någon jävel från Sätrabrunns psykhem eller något klockan 8.30? Drygt säger jag. Gjorde i alla fall det bästa av morgonen så nu har vi käkat frukost och setat en stund på balkongen. Tänkte alldeles strax dra ut på en promenix och sedan gå till affären och handla för kvällen, FÖR DET ÄR JU FAKTISKT FREDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG vilket innebär öl, öl och åter öl.

2011-11-10

Torsdag igen. Alltså är det två veckor sedan vi kom hit, men det känns som en evighet sen. Vi håller nog faktiskt på att tappa förståndet här i lägenheten ibland. Dagarna flyger inte förbi om man säger så. Igår kom ialla fall Martin och Kevin hit, umgicks och tittade på film. Vi kollade ut genom fönstret precis och Amelia skriker till "KOLLA DET ÄR ETT ANSIKTE PÅ VÅRAN RUTA". Och tror ni inte på fan vi har en profil av Martin sittandes på våran ruta. hahah. Måste försöka ta kort och lägga upp här!

Vad gör vi annars då? Kollar på väldigt många filmer, äter, promenerar en timme och går till affären. Varje dag.. Eftersom säsongen inte har dragit igång än så är det väldigt segt här. Det bor ca 5.000 människor här så inte alls mycket större än Mockfjärd.

jobb då?! Jo det känns lite som att vi börjar ge upp. Vi har lite extra jobb till vintern och så och jag ska tillbaka på måndag om ett timjobb men man kan ju inte stanna här för extra. vi vet ju inte alls hur mycket det blir och dessutom vet vi inte ens om det finns något boende. Boende är riktigt svårt att hitta, har varit och frågat på alla annonser, fastighetsbyråer osv. de har inget. Om vi inte vill köpa en liten etta för 2miljoner så... det är mycket vi inte vet just nu. Vi har även börjar söka jobb på andra skidorter här och i Österrike. Vi får se. Annars är det väl bara att åka hem igen. Vi har ju ialla fall försökt.

                                                                       Ser ni ansiktet?

2011-11-07

Lördagen var mycket roligare än fredagen enligt mig. Vi knallade iväg till Eden bar och mötte upp några vänner för öl. Dock så finns det ju konstiga människor (killar) överallt. De andra drog vid halv ett och vi gick vidare till Spindle. Precis när vi kommer in ser vi samma hockeylag som dagen innan, så vi kände att det nog skulle vara roligare att gå tillbaka till Eden... Dock så blev vi båda sjukt hungriga runt 2 så vi gick hem och käkade nattmat haha, saknar verkligen ett donken här i byn!! 


Ps. Lisa har också dörren öppen när hon är inne på toaletten...

2011-11-05

fredagens festligheter

Förfestar på 3kronors ölen och har det allmänt braaa. (förutom att Amelia har en tendens att ALDRIG stänga dörren vad hon än gör inne på toan....) Igår vart det galet. Kom in på spindle bar. Drar på en tvärnit mitt på dansgolvet när vi inser att det är 40 killar och inte en enda tjej. Det kommer fram en kille med lycka i blicken och säger att vi är de första tjejerna. När han frågar var vi är i från och vi säger Sverige. Blir det super succe direkt. Han ropar ut till sina kompisar att vi är från SVERIGE!! jublet blir stoooort och han frågar om det verkligen är sant. Jag frågar om han vill se mitt svenska körkort som bevis och det vill han minsann. Det blir ännu ett glädjevrål när han inser att vi inte driver utan det verkligen är så. Mitt körkort skickas runt till ALLA killar i hela baren innan det skickas tillbaka till mig. Efter det välkomnandet förstår ni att vi inte behövde köpa något alls. hah! Blev bjuden på allt.


Här kommer en bild på oss :)

'


/Lisa

2011-11-04

Hawaii five-0

Har hittat en hemsida vart man kan kolla på Hawaii five-0 helt gratis!
Det gillas mycket. I alla fall för mig som följer serien som en slav hemma i Sverige.
Vi har nyss vaknat, vi tyckte att vi förtjänade en sovmorgon såhär på fredagen men det blev ju inte alls en så lång en. Känner att jag börjar bli hungrig så det är väl dax att laga frukost. Amelia sitter och läser igenom gamla skickade sms på sin telefon. Huuuur många som helst. Hela kvällen igår och antagligen halva dagen idag, så många är det.



Alex O'Loughlin
Aka
Steve McGarrett

(Det märks att det är en tjejblogg. Endast killar som dyker upp på alla kort, hehe)

2011-11-02

Onsdag

Hejsan. Kände att det var ett tag sen jag skrev, de senaste inläggen har ju min vän Lisa stått för. Idag har det inte hänt så mycket alls, i morse så tog vi en långpromenad på en timme, handlade frukost och åt brunch. Jag fick dricka kaffe för första gången på en vecka!!! Lycklig tjej. Efter färskpressad juice, ägg, macka och KAFFE så tänkte vi att det var dags att ringa på en lägenhet vi sett i tidningen, eftersom den vi för nuvarande bor i bara är tillgänglig till den 24 december. Såklart så hade den redan hyrts ut så nu är vi på jakt igen. Har dock hittat något som verkar intressant, en 1-rumslägenhet med toa/wc och kök för totalt 580 chf i månaden, vilket är ungefär 4800 kr (2400 kr var/månad). Vore perfekt! Återstår bara att se om vi har turen med oss eller ej...


(Senaste gången jag drack kaffe)

2011-11-01

maaaaat

Här sitter vi i soffan, kollar på någon konstig dubbad serie. Så nej vi förstår i princip ingenting. Men någonstans måste man börja lära sig eller hur! Idag har vi haft en dag när vi längtat till svenska saker. Ja i matväg då såklart. Köttbullar, falukorv, KÖTT (som är sjukligt dyrt här), stuvade makaroner, svensk ost, ägg, pizza, Donken, lax osv osv. Men ja allt detta var ju inte svensk. Men antingen finns det inte eller så har vi inte råd. haha!