2011-10-31

Idag har vi glidit runt till några olika hotell. Hälften hade redan nog med folk som jobbade och hälften fick man lov att prata tyska på.. Vi börjar bli lite oroliga nu alltså.. För vi vill ju verkligen inte åka hem! Amelia ska på någon slags intervju imorgon och jag nästa vecka. De är våra största hopp! jaja vi får väl helt enkelt se hur det blir :) har ju inte varit och frågat på alla hotell än.

Här kommer en bild på våran lägenhet. Har dessutom lagt ut bilder på Facebook.


Nej nu ska vi få ut och gå lite.. hade!

2011-10-29

Engelberg

Igår var första utekvällen för oss här i Engelberg. Jag älskar att det typ kostar oss typ 15 kr att bli fulla. (3 kronor ölen. Stor öl) I alla fall så kunde nog kvällen inte varit bättre. sjukt mycket trevliga nya människor, blev bjuden på allt. Och vi var typ de enda tjejerna. haha perfekt alltså!

Jag klättrade över kloster muren, försökte plocka upp en igelkott. Jävlar vad den stacks. Försökte ta hjälp av jackan men det funkade inte heller. Drack någon brinnande shot också. Imorse mådde vi som vi förtjänade. På flyttdagen. Såklart. Men som tur var skjutsade Martin och Kevin oss från hotellet till lägenheten. ja det behövdes två bilar för våran packning..

Har nyss varit och köpt mat, (läs öl, vin och pasta) glömde såklart det viktigaste, toapapper.Lägenheten är jätte fin och det kommer bli super att bo här en månad! Tror vi ska ha någon slags liten förfest ikväll. Enligt de andra så var gårdagen ingenting mot vad det kommer bli idag. Jag och Amelia håller inte riktigt med om att det inte var någonting. Våra huvuden gör i alla fall inte det. Men men som sagt vi är inte de som ger sig så vi får väl helt enkelt visa hur man festar Sweden style. (och du kan vara lugn mamma, jag lovar att det inte blir som sol fest och oroliga föräldrar)

Nu lagar Amelia pasta så jag ska väl hjälpa till =)

/Lisa 

2011-10-27

äntligen här!

Nu är vi framme på Hotellet i Engelberg efter mer än 35 timmars resa... Amelia har väl sovit bra som en gud men jag däremot sover inte alls så bra på tåg. Vaknar vid varje station. Nattåget såg ut som på Harry potter by the way! Mycket tjusigt. (fast antagligen samma årgång som tåget när pappa tågluffade).

Vid bron över till Danmark var det en båt som höll på att sjunka(!!) vilket fick oss att börja diskutera vad det egentligen hette; kap.. kapseisla.. kapriccosa, kapseisa... Och om ni någon gång vill spana in snygga killar åk för sjutton till Danmark, har nog aldrig sett så många snygga killar.  Efter mycket om och men kom vi fram till basel. Där tog vi en varsin vagn att skjutsa de vääääääldigt tunga väskorna. Bara ett problem, min väska gick inte in genom hiss dörren på tvären. Där står jag svettig som en gris, arg och med en Amelia våningen under pratandes med några damer. Till slut fick jag ner väskan. Nästa grej som inträffar med en vagn och väskor är i Luzern. Amelia står vi en tavla och kollar avgångar. Jag står 2meter bort med hennes vagn framför min. Varpå en gubbe kommer fram tar tag i hennes vagn och ska börja gå iväg. Får panik. Amelia ser inget och jag halvskriker: AMELIA, AMELIA!! och vänder sig om och gubben springer därifrån skrattandes..

Tydligen hade vårat hostel inget rum bokat till oss (idioter) Men vi hittade på en trevlig dam som pratade engelska. Hon skjutsade oss tillbaka till centrum och fixade till och med ett hotell boende för 15frank mindre än det skulle kosta. Måste älska trevliga människor. Hotellet är asum. Vi var ner och sökte jobb där nyss. Låter inte helt omöjligt :)

Hörs snart/ Lisa

2011-10-25

Om en halvtimme åker jag hemifrån till Västerås. Imorgon kl 05,00 går tåget från Västerås mot Engelberg. Jag är stressad, orolig för att jag har glömt packa något viktigt och nervös över hur allt kommer bli. Min väska är större och tyngre än vad jag trodde. haha! Typiskt oss att ta alldeles för mycket med oss.. men men ingen återvändo nu. Nu gör vi detta :)

2011-10-19

Mini-pc

Sitter och installerar min nya baby.
Acer aspire one.
Vit på utsidan, svart på insidan.
Väldigt vacker och liten.
Välkommen in i Lisas datafamilj. 
Och välkommen att följa med till Schweiz. 
hehe. 

/ Lisa. 

2011-10-17

Awesome week

Nu är det inte långt kvar tills vi åker och jag tror jag har fått resfeber för första gången i mitt liv! Är sjukligt nervös över hur allt kommer bli. Och hur det kommer gå att packa. haha måste ta tag i det de närmaste dagarna nu. 

Har förövrigt hunnit med Stockholm, hälsa på min kusin helena, Pontus och August. Sett Red hot chili peppers (!!!), hälsat på Anna och Emma. Åkt till Västerås för lite mellanlandning hos Amelia. Åkt till Linköping med Jonna, Isabell och B-lund för att hälsa på Sofia. Festat, festat, festat och bara haft det skit bra. Detta har då hunnits med tisdag-söndag. Kan säga att jag var trött idag.. 



I'm in love

/LISA


Photo by Ellen Von Unwerth
and

Rolling Stone Cover by Matthew Rolston



2011-10-15

Ryan Gosling


Jag vill äta honom. Snyggaste killen någonsin alltså. Som ni säkert förstår så har jag sett filmen Crazy Stupid Love... Se se se se den om ni vill dregla i sisådär 2 timmar.

/Amelia

2011-10-12

Jag saknar dig.

Har setat och gråtit ögonen ur mig i några timmar nu, man ska inte kolla på sorgliga filmer. Jag såg både A Little Bit of Heaven och Jag saknar dig. Kan säga att när jag såg den sistnämnda så var inte ögat torrt på hela jävla filmen i princip.

I alla fall så kommer Lisen hit imorrn för några timmar innan hon åker vidare mot Linköping, kul grej! Måste se till att boka hostel också....

2011-10-06

back in the days





Det var tider det. Kan inte förstå hur gamla vi egentligen är. Det känns som vi har 14-15 alldeles nyss. 
Och nu är vi nog gamla för att göra det vi själva vill. 
Jag är så glad att jag gör det här med dig vännen.


/Lisa

2011-10-05

tres semanas




 Idag är det exakt 3 veckor tills det bär av!! Jag längtar så mycket att jag går runt med mössa här hemma.

2011-10-02


Har precis sett en sjukt söt film, Chalet girl. Lite nice åkning också, gör ju bara att man blir ännu mer taggad till Engelberg! För övrigt så är det exakt 3 veckor och 3 dagar tills vi åker, ingenting ju :)

/Amelia